jueves, 27 de septiembre de 2012

Ja és al carrer el segon número d'Horta Notícies

Ja és al carrer el número d'octubre del full informatiu Horta Notícies. Com al número anterior, he distribuït 1000 exemplars pels bars, perruqueries, forns i molts comerços i negocis del barri d’Horta de Barcelona. El full també es pot trobar a la Biblioteca d’Horta Can Mariner, al Centre Cívic Matas i Ramis, als casals de Gent Gran, a l’Ateneu i Foment Hortenc, al Punt Jove, al Cor d’Horta i al Mercat i als Lluïsos d’Horta. També el pots llegir en el següent PDF (i en color). Amb el navegador Safari, o si tens problemes per veure'l directament, clica aquí. Al final del post hi ha un vídeo de la Festa Major d'Horta (Correfoc i Cursa d'Andròmines)



En aquest número han col·laborat els següents establiments del barri:

miércoles, 12 de septiembre de 2012

Diada de la Independència

La manifestació a favor de la Independència que s’ha celebrat a Barcelona ha estat la més gran que mai no he vist. Molt per sobre que la feta contra la guerra de l’Iraq, que fins ara era la més multitudinària a la qual havia assistit. A més, la marxa de la Diada 2012 ha estat d’independentistes; de totes totes, malgrat els intents d’alguns en els últims dies per rebentar-la.

A tres quarts de sis he arribat en metro a Passeig de Gràcia amb Consell de Cent, amb la intenció d’acostar-me a peu a Gran Via, on començava la marxa. Com que m’era impossible caminar cap a baix, he enfilat el passeig. Pretenia girar a la dreta per Aragó i baixar per Pau Claris fins a creuar-me amb Gran Via. I fer un tomb més gran si em resultava difícil.

Però per avançar només una illa he suat la cansalada. Així que un cop al carrer Aragó, he pujat de nou al metro i he baixat a Liceu, ja que no volia aturar-me a Catalunya i després no poder travessar la plaça. Un cop superat el carrer Ferran, enfilaria Via Laietana fins topar amb la capçalera. La meva sorpresa ha estat majúscula quan al deixar a la meva esquena Plaça Sant Jaume m’he adonat que Via Laietana era plena a vessar, tant cap a Correus com cap a Urquinaona. (Hi he arribat passats pocs minuts de les sis. Dues hores i mitja després apareixia la capçalera).


Si hagués ara un referèndum suposo que perdria el “sí a la independència”. Perquè si hagués quòrum suficient no caldrien demostracions de força com aquesta. La independència es declararia i punt. Penso que queda palès, però, que l’independentisme ha guanyat molts adeptes en els últims anys, en gran part, a causa de les pífies i menyspreus dels diferents governs espanyols.

Mas va dir la nit de la Diada que o pacte o via lliure. O caixa o faixa. (Un avís, mister president: els que s’han manifestat avui no volien engrunes).

Quan Rajoy va predir que Espanya després de la crisi ja no seria la mateixa que abans, potser ignorava quant de profètiques podrien arribar a ser aquelles paraules, tot i que en un sentit diferent al que ell les va pronunciar. Tot just finalitzar la marxa de la Diada per la Independència, els escombriaires han hagut de posar-se les piles com mai (ho podeu veure a les imatges finals del vídeo). Però, faran el mateix els polítics? Costa molt deixar de fer la puta i la Ramoneta, oi? S’hi està bé mentre mantinguem les quotes de poder.

miércoles, 5 de septiembre de 2012

Apareix el primer número d'Horta Notícies

Ja ha sortit el número 1 del full informatiu Horta Notícies. He distribuït 1200 exemplars pels bars, perruqueries, forns i molts comerços i negocis del barri d’Horta de Barcelona. El full també es pot trobar a la Biblioteca d’Horta Can Mariner, al Centre Cívic Matas i Ramis, als casals de Gent Gran, a l’Ateneu i Foment Hortenc, al Punt Jove, al Cor d’Horta i al Mercat i als Lluïsos d’Horta. O sigui, el barri ha quedat empaperat del full de notícies, però si no el trobes també el pots llegir en aquest PDF (i en color). Amb el navegador Safari, o si tens problemes per veure'l directament, clica aquí.



En aquest número han col·laborat els següents establiments del barri: